Follow Me

Старий порт



By  Myzzza     середу, липня 09, 2014    Мітки:, 
Продовження розповіді про селище Хорли на березі Чорного моря, буде про старий порт створений баронесою Фальц-Фейн. 
Колись у цьому порту могло швартуватися одночасно 6 кораблів, а на березі були великі зерносховища. Це був один з найпотужніших портів для експорта та імпорту товарів. Софія Богданівна була німкенею і мала неаби який бізнес по виготовленню консервів. І як справжня бізнес-вумен, не мала намірів платини за чужі порти, тому стровила свій власний. Потім прийшли більшовики, вбивши стареньку Фальц-Фейн вони не змогли зі злодіїв стати господарями, тому порт помирав, а вже їх поплічники у СРСР поховали зовсім.
Тепер можна ходити поміж старих, та не зважаючи на це, дуже гарних портових будівель. Пару років тому мені здавалося що там все сумує, а цього року було якось все інакще. Порт грав на засинаючому сонці після дощу, якось загравав та сяяв і я закохалася в нього.)) Я думаю що побачу той день, коли Хорли заживуть як гарне прибережне місце з великою і гарною історією, якою буде наповнений кожен куточок села.

Мармуровий фонтан. Який стоїть у маленькому парку біля порту. Там є і пам'ятник Софії Фальц-Фейн, але з естетичних міркувань, в мене не підіймається рука його фото викласти. Це великий сором та паплюження пам'яті людини, яка надала життя цим місцинам, та віддала своє життя цій землі. Я розумію, що кожен наш чиновник вкрасти гроші може замість "здрасте". Але зробити баронесу у повний зріст, засунути її в якийсь кусок стіни, а стіну викласти білим сартирним кахелем, та й ще так криво, ніби кахельщику не бутилку водки за це дали, а цілу бочку. 

паркан до зерносховищ

ворота порту


загадкова дорога, яка починається біля потру і йде до пташиних островів. На всі Хорли ця червона доріжка - едина)) Мабуть з Криваго Рогу щебень привозили)))

В порту цього року "живуть" два крани, які грузять пісок

Зерносховище

Такі собі дверцята у минуле

В порту є працівники, ми навідь бачили як дядько щось приборами заміряв у воді

А це вже люди-свині




Потрапили на загрузку

А потім ковш крану мили у морі, малечу це дуже потішило)))

Тут і любителі риболовлі бігають, ловлять бичків та кефальку)))


А це стара будівля морського вокзалу

Захід сонця того вечора нас чарував після денної зливи.

Сонце, море, вітряки...

...далі буде... подорож по червоній доріжці, не перемикайтеся)))

Любіть Україну та даруйте їй своє кохання!!!


© Myzzza

All contents of this blog are subject to copyright. You may not copy, dissemination (including by copying to other sites and resources on the Internet) or any other use of the information and facilities without prior authorization.альтернативный текст

3 коментарі:

  1. Дякую за цікаву розповідь та, як завжди, суперові фотографії!
    Дуже подобається читати Твій блог українською! Ще б знати, як можна по імені звертатись ;-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Юля. Теж любуюся твоїми фото і все думаю шо як сяду, як тобі накоменчу, але часу катострофічно невистачає. А я як шо що, то Оля)))

      Видалити
    2. Дякую, файно, що заходиш у гості! Буду рада, коли подаш голос ;-)
      Оля, приємно познайомитись! ;-))

      Видалити

myzzzadreams. На платформі Blogger.

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

Translate