Follow Me

Мій маленький Крим



By  Myzzza     пʼятницю, липня 04, 2014    Мітки:, 
У далекому 1897 році, на півострові Горький Кут (Херсонської області), який омивається Чорним морем, поміщицею Софією Богданівною Фальц-Фейн був заснований порт Хорлы. Тепер це просто село Хорли, доволі непогане місце для курорту, та відпочинку з дітьми.


Цього року ми приїхали туди на початку літа, не зовсім теплого літа та зовсім не спокійного. Тому бували дні коли на березі пляжу ми були втрьох, а у морі тільки я одна. І то було круто)))
Тут кожного літа достатньо багато людей. Минулі роки зустрічала людей з Закарпаття, Київа, Кривого Рогу, Херсону, Донецька та з Білорусії і Росії. У білорусів тут взагалі величезна база відпочинку є.
Це рай для родин з маленькими дітьми, бо море довгі 50 метрів не більш ніж татові до попи). Трохи Хорли ще не відійшли від "Совка" але потроху оговтуються. На кожному подвір'ї можна знайти міні готель, а іноді й далеко не міні. Хочеш з обідами, хочеш без. У всіх готельчиках є кухні, на якіх без проблем готуй собі сам, посуд, холодильники і все необхідня для приготування там теж у достатку. Не хочеш стояти біля плити, тай ходити по роскладу на обіди... тадам... повно кафешок, та ресторанчиків з дуже демократичними цінами. Я велика лінтяйка на відпочинку готувати, а їсти за роскладом взагалі не для моєї родини, тому ми харчвалися у ресторанчику. Були перепробувані всі місця але зупинилися на одному. Ресторан "Джерельце" з домашньою кухнею. Де господарі самі пекуть піццу та смачнющі чебуреки, де завжди свіже м'ясо та риба, які прискіпливо закуповуються господарем власноруч. Наш синочок душе балуваний у їжі, та в нас не було труднощив, бо всі його забаганки справно виконувались кухарем цього закладу. А ще великий екран де можна вболівати за чемпіонатами з футболу, дивитись фільми та мультики, А можна й самому пограти у настільний футбол, ну й плюс Wi-Fi. 
А ще, у Хорлах, колись була здравниця в якій оздоровлювалися, дихали морським корисним повітрям та приймали грязьові ванни дипломати та всякі впливові дядьки з усього СРСР. Здравницю перекроїли у готель, а ось природні місця з грязями залишилися. Скажу тільки відразу, що не треба мазатися повністю у грязь, бо вона тільки для суглобив дуже корисна))) хоча за для фото можна))) 
Ех, досить слів, перейдемо до фотографій))) Бо розсказуй чи ні, але сомому поїхати і все відчути буде набагато ліпше)

на перешийку зустрічає нас море


пам'ятник Хорлам на в'їзді

Краса і вгорі і знизу

незвично пустий пляж













міні готельчик чекає на мешканців


рак-самітник

Кефалька на грилі - я, як не прихильниця риби, завжди прагну замовити саме цю страву, вона чарівно-смачнюща!






це краєвид з перешийку на ближні пташиниі острови. А про них розповім згодом)

...далі буде...

Любіть Україну!!!


© Myzzza

All contents of this blog are subject to copyright. You may not copy, dissemination (including by copying to other sites and resources on the Internet) or any other use of the information and facilities without prior authorization.альтернативный текст

4 коментарі:

  1. Ой яка краса :-) сама б із задоволенням би туди поїхала :-) може і поїду, але не в цьому році - цьогоріч страшнувато з двома маленькими дітьми :-( та ще й чоловік - одесит і відстоює одеські околиці :-) але так гарно написано і описано, і показано, ммммм..... :) Дякую, Миза (або Муза, вибач, не знаю як правильно), за таку цікаву інформацію і віртуальну подорож :-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Лєна, дуже приємно познайомитись, я Муза якашо шо))) Чоловіку окрема подяка та шана!!! Заходьте ще, бо даль ще буде багато цікавинок від України!

      Видалити
  2. Неймовірна краса. Дуже дякую за розповідь. Теж захотілось туди поїхати, дуже люблю море. В минулому році були в Саках, моя дитина мріяла увесь рік туди повернутися.....( Будемо шукати нові місця. Україна ж бо найкраще місце на землі♥

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую Вам! Україна неймовірно красива! Цього року в мене багато подорожей ненькою і мені дуже соромно, що дотепер я навідь не здогадувалася що в нашій країні стільки цікавинок і дійсно вражаючих місцин.

      Видалити

myzzzadreams. На платформі Blogger.

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

Translate